Medicina de familie
2234 accesări 15 Decembrie 2015 1 comentariu

Gripa, "duşmanul" sănătăţii în sezonul rece. Sfaturi de la medici

Prevenirea infecţiilor respiratorii şi a îmbolnăvirilor în general poate fi realizată cu succes, spun medicii, atâta timp cât populaţia respectă măsurile de igienă personală şi se vaccinează antigripal de la un sezon la altul.

„Prevenirea îmbolnăvirilor este un proces care ar trebui să devină un stil de viaţă.
Infecţiile respiratorii cu transmitere respiratorie, aeriană sunt mai frecvente în sezonul rece, la variaţiile frecvente şi bruşte de temperatură, ca urmare a conjugării unor factori favorizanţi.
Grupele de vârste mai vulnerabile sunt grupele extreme (copiii şi vârstnicii), fără să însemne că grupele de vârsta intermediară sunt excluse”, a explicat dr. Loti Popescu, coordonatorul progra-melor de sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Ce avem de făcut?

- purtaţi îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată sezonului, acoperiţi bine capul, mâinile, picioarele şi zona gâtului;
- beţi ceaiuri călduţe din plante;
- introduceţi în ali-mentaţie produsele stupului, însă aveţi în vedere că mierea este interzisă copiilor mai mici de 1 an;
- faceţi mişcare adecvată vârs-tei, antrenamentului şi stării de sănătate;
- îmbogăţiţi-vă alimentaţia cu legume crude şi fructe (5 porţii/zi)
- vaccinaţi-vă după controlul la medicul de familie (vaccinarea se face înainte ca boala să apară);
- dacă v-aţi îmbolnăvit, izolarea este cea mai bună soluţie, alături de tratamentul prescris de medicul de familie (dacă nu sunt complicaţii: repaus, evitarea contactelor - pentru a preveni răspândirea bolii -, ceaiuri călduţe, simptomatice).

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

15 decembrie 2015 sibnet
Cum poti face bani pe internet!

Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email: sibnet@usa.com

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.