12 August 2020
563 accesări
0 comentarii

Gutuia este un fruct nemaipomenit pentru sănătatea noastră şi nu ar trebui să lipsească din alimentaţie. De ce? Pentru că este bogată în fibre şi slabă în calorii, ajută digestia, dar şi reduce semnificativ nivelul colesterolului. Daria Măsaru, nutriționist spune că gutuia poate fi folosită în salate, proaspătă ori combinată cu alte fructe. Totodată, aceasta va fi utilă în caz de greaţă.

În același timp, gutuia luptă împotriva radicalilor liberi, datorită proprietăţilor sale antioxidante. Rețineți, acest fruct, dacă este consumat dimineaţa, mineralizează dinţii şi menţine sănătatea gingiilor. De asemenea, aceasta stimulează imunitatea organismului, iar ceaiul din frunze de gutui este un bun calmant în cazul insomniilor, a stărilor de agitaţie şi a nevrozelor, având acţiune sedativă. Specialiştii atribuie gutuilor zeci de proprietăţi, printre care se numără şi acţiunea antiinflamatoare, astringentă, analgezică, tonică, emolientă şi expectorantă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU