Sursa foto Radiolla

Sursa foto Radiolla
Sursa foto Radiolla
Sfatul medicului
763 accesări 28 Septembrie 2020 0 comentarii

Hemofilia poate fi tratată, dar nu se vindecă

Hemofilia este o boală care presupune o tulburare de coagulare a sângelui. Din păcate, este o boală permanentă care nu se poate vindeca complet. Partea bună a lucrurilor este că, tratată corespunzător, persoanele afectate pot duce o viaţă normală. Dr. Florentina Rusu susţine că această coagulare se referă, de fapt, la procesul prin care sângele se transformă din stare lichidă în stare solidă. Ea implică particule de sânge numite trombocite şi proteine plasmatice procoagulante numite factori de coagulare.

„Hemofilia apare în momentul în care există o deficienţă a unuia dintre aceşti factori de coagulare. În prezent, există mai multe tipuri de hemofilie, de tip A, B sau C. Semnele şi simptomele hemofiliei depind, însă, de cât de severă este deficienţa. Dacă aceasta este mică atunci puteţi experimenta o hemoragie spontană, iar dacă aceasta este uşor crescută sau moderată, atunci puteţi suferi sângerarea doar după o traumă sau operaţie. În acelaşi timp, simptomele unei sângerări spontane în organism includ: multe vânătăi mari şi profunde, dureri articulare şi umflarea cauzată de sângerări interne, sângerare sau vânătăi inexplicabile, sânge în urină sau scaun, sângerare abundentă de la tăieturi, leziuni sau după o intervenţie chirugicală ori extracţie dentară, sângerări nazale fără o cauză evidentă, tensiune sau încordare la nivelul articulaţiilor”, a explicat medicul.

Acesta a precizat că există o serie de simptome care apar brusc şi care sugerează o evoluţie a bolii: durere bruscă, tumefiere şi senzaţie de căldură la nivelul articulaţiilor mari (genunchi, coate, şolduri, umeri, muşchi din braţe şi picioare), sângerare după o accidentare (în formă severă de hemofilie), vărsături repetate, oboseală extremă, durere cervicală sau vedere dublă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.