21 Noiembrie 2019
2036 accesări
0 comentarii

Atunci când apare un dezechilibru hormonal, organismul nu mai funcționează corect şi apar anumite probleme de sănătate.

De exemplu, o femeie care are prea mult estrogen poate avea piele uscată, depresie, transpirații nocturne, amețeli, insomnie, libidou scăzut şi uscăciune vaginală, în timp ce o femeie care are prea puţin estrogen poate avea sânii lăsați şi sensibili, chisturi ovariene, anemie, sindrom premenstrual şi dureri la nivelul coapselor şi picioarelor.

Specialiștii spun că în corp se secretă şi se folosesc peste 50 de hormoni diferiți, mesageri chimici în multe procese importante pentru sănătatea noastră. Alimentația poate fi un instrument la îndemână pentru reechilibrarea hormonală, iar csid.ro oferă o listă cu alimente sănătoase ce-ţi vor fi de ajutor dacă treci printr-un episod de dezechilibru hormonal.

Menținerea ficatului puternic şi sănătos ar trebui să fie o prioritate atunci când vine vorba de susținerea sănătății glandelor care eliberează hormoni. Pentru a face acest lucru, opriți consumul de alimente preambalate, deoarece acestea conţin proteine de soia. De asemenea, reduceţi alcoolul şi zahărul pentru a preveni un ficat gras. În schimb, mâncați alimente integrale, precum frunzele verzi şi legumele pregătit la abur. De asemenea, asigurați-vă că faceţi exerciţii de relaxare, cum ar fi meditaţia, plimbările lungi sau folosirea uleiurilor esenţiale.

Nucile sunt foarte sănătoase şi susţin echilibrul hormonal feminin, deoarece conţin iod şi seleniu. Seleniul este un nutrient cheie pentru prevenirea problemelor glandei tiroide. O mână de nuci asortate în fiecare zi este foarte utilă pentru organism.

XXX

Multe femei consumă prea multe alimente junk, care pot duce la un nivel ridicat de insulină în organism. Aceasta poate deteriora glanda hipofizară din creier şi poate afecta întregul sistem endocrin. Avocado este unul dintre cele mai bune alimente vindecătoare din natură pentru echilibrarea nivelului de insulină şi reglarea ovarelor.

Poţi menţine un ficat sănătos consumând pătrunjel, care elimină toxinele dăunătoare şi perturbatorii endocrini din organism.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii