Frumuseţe
253 accesări 10 Iunie 2019 0 comentarii

Igiena personală. Cât de des trebuie să ne spălăm părul

Părul se îngrașă din același motiv pentru care şi tenul devine mai gras pe parcursul unei zile. Glandele sebacee produc o substanță uleioasă, sebumul, care umezește părul şi îl apără de uscare. Aceste glande sunt situate lângă rădăcina firului de păr. Din această cauză, apare tendința de îngrășare a scalpului. Aici intervine necesitatea șamponului.

Specialiștii consideră că există trei aspecte care trebuie luate în calcul atunci când o persoană decide care ar trebui să fie frecvența spălărilor părului, şi anume gradul de îngrășare al acestuia, impuritățile şi produsele de styling utilizate în mod frecvent şi textura părului, conform sfatulmedicului.ro.

Un prim element este tipul de piele. Dacă pielea şi părul tău nu sunt nici grase, nici uscate, atunci trebuie să te speli la cap doar o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă scalpul este gras, va trebui să te speli la trei zile, iar în cazuri extreme, o dată la două zile.

Cel de-al doilea aspect luat în calcul este textura părului. Persoanele cu păr aspru sau ondulat sunt mai norocoase, pentru că sebumul se împrăștie mai greu, însemnând că, în cazul lor, spălarea o dată pe săptămână este suficientă. Dacă ai părul fin şi drept, trebuie să îl şamponezi de două, cel mult trei ori pe săptămână.

O altă problemă este legată de folosirea produselor de styling. Dacă părul tău este deteriorat din cauza coafărilor repetate, atunci trebuie să te speli mai rar. Produsele precum spuma, fixativul sau ceara încarcă foarte mult firul de păr şi îi dau un aspect inestetic dacă sunt folosite în exces. Dacă nu poți renunța la folosirea acestor produse, trebuie să încerci să speli părul o dată la două zile, nu mai des.

Pentru ca părul să fie frumos, trebuie să fie sănătos. În acest scop, se pot utiliza mai multe produse de la balsam la tratamente de păr, cu mențiunea că toate acestea trebuie să fie ecologice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.