Boli şi afecţiuni
203 accesări 24 Ianuarie 2020 0 comentarii

Ignorată, anemia poate fi fatală

Anemia reprezintă deficienţa calitativă sau cantitativă a hemoglobinei, moleculă ce se găseşte în globulele roşii. Deoarece hemoglobina transportă oxigenul de la plămâni la ţesuturi, anemia conduce la hipoxie (lipsa de oxigen) în organe. Cel mai îngrijorător este, însă, faptul că peste două miliarde de persoane de pe întreg mapamondul suferă de anemie sau deficienţă de fier, care în cazuri extreme pot fi fatale.

După o călătorie în Cambodgia, unde majoritatea populaţiei suferă de anemie, doctorului Christopher Charles i-a venit ideea să „inventeze” un peştişor de fier vindecător. Acest peştişor oferă 75% din doza zilnică de fier recomandată de medici pentru un adult, ceea ce ar putea reprezenta un mare beneficiu pentru oamenii anemici din întreaga lume.

De asemenea, această problemă de nutriţie destul de comună poate fi combătută prin tratament medicamentos, dar, deseori, acesta este indisponibil sau prea costisitor pentru majoritatea oamenilor.

Potrivit medicului, peştişorul trebuie fiert în apă, supă sau ciorbă pentru cel puţin zece minute, pentru ca acesta să îşi facă efectul. Şi mai interesant este faptul că această invenţie poate fi folosită timp de câţiva ani. Rezultatele sunt extrem de încurajatoare, deoarece peste 50% dintre cambodgienii care au folosit peştele respectiv la prepararea mâncărurilor nu au mai fost anemici după un an de utilizare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.