Pediatrie
1422 accesări 10 Ianuarie 2019 0 comentarii

Îi dai copilului cereale la micul dejun? La ce pericole îl expui

În diferite combinații, cerealele se numără printre primele alimente pe care le consumă copiii la începutul perioadei de diversificare.

Când vine vorba de alegerea lor, important este ca părintele să țină cont de sfaturile medicului pediatru, de hrănirea sân, dar și de sensibilitatea digestivă a celui mic, cum este și cazul intoleranței la gluten. Însă mare atenție la zahărul din cereale. Unele dintre prouse sunt pline de zahăr motiv pentru care vor face mai mult rău decât bine pentru cei mici.

“Efectele pozitive ale cerealelor ambalate din comerț ar fi gustul bun. Oamenii încă mai mănâncă după gust. Cerealele ambalate sunt pline de zahăr și părințîi le dau copiilor așa ceva dimineara. Cerealele colorate au câte 2-3 linguri de zahăr la suta de grame ceea ce este foarte mult. Pentru organismul unui copil este foarte mult, îl dereglează hormonal, îl face hiperactiv pe moment, fiind un carbohidrat activ, în 15-20 de minute nu mai are energie.

Acestea nu au atâtea minerale sau vitamine pe cât ar trebui să aibă un mic dejun. Cerealele colorate și expandate din comerț sunt procesate, au compuși chimici și deci proprietățile sunt distruse și de aceea au un preț mic. Aceste tipuri de cereale combinate cu laptele de vacă ne și balonează. Dacă vrem să îi oferim copilului ceva sănătos îi putem da ovăz, cu un fruct, cu iaurt sau putem face un mix de semințe combinat cu unt de arahide sau de migdale care este foarte sănătos pentru inima mai ales.

Din cauza laptelui de vacă și a asocierii greșite, copiii devin obezi, vor avea probleme cu dintîi sau osoase. Sănătoase ar mai fi hrișca sau quinoa. Un alt exemplu ar fi semințele de chia sunt foarte bune, bogate în enzime, în magneziu. Însă trebuie să le lăsăm la înmuiat peste noapte 10-12 ore pentru a ajuta și la digestie” a explicat medicul Cătălin Broască, scrie clicksanatate.ro

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.