20 Noiembrie 2019
562 accesări
0 comentarii

Dacă îți este greu să-ți duci la îndeplinire sarcinile de la locul de muncă ori ai de studiat pentru un examen important, poți să-ți crești capacitatea de concentrare și atenția apelând la câteva plante din natură. Multe dintre aceste ierburi și mirodenii au fost studiate pentru efectele lor asupra bolii Alzheimer, în timp ce altele au fost testate pentru efectele lor generale asupra memoriei și concentrării, informează doc.ro.

Folosit mult timp ca tratament pentru îmbunătățirea performanțelor intelectuale, ginkgo biloba este un remediu utilizat în medicina tradițională chineză în tratarea tulburărilor de memorie la bătrâni, fiind bine cunoscut pentru beneficiile sale, precum îmbunătățirea memoriei.

Specialiștii spun că extractul de ginkgo biloba ar putea ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive, stimulând circulația sangvină de la nivelul creierului. Totodată, extractul de ginkgo biloba întărește peretele venos și diminuează sângerările capilare.

Există unele studii care atestă că această plantă poate îmbunătăți funcția cognitivă la persoanele cu boala Alzheimer sau cu deficiență cognitivă ușoară. Extractul de ginkgo biloba poate fi util în încetinirea declinului cognitiv la pacienții care prezintă simptome neuropsihiatrice, pe lângă deficiență cognitivă și demență.

XXX

O altă plantă consumată adesea sub formă de ceai și folosită frecvent pentru a ușura anxietatea și insomnia, roinița poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive, mai ales la persoanele care se confruntă cu lipsa de concentrare.

Roinița poate provoca anumite reacții adverse, precum durere de cap, creșterea temperaturii corpului, greaţă, vărsături, dureri de stomac, ameţeală, respirație șuierătoare, iritații pe piele. Remediile pe bază de roiniță trebuie utilizate doar pentru o perioadă scurtă de timp. Este important și să consulți medicul înainte de a urma un tratament naturist cu roiniță.

Remediul nu este indicat femeilor însărcinate, celor care alăptează, copiilor și nici celor care urmează să fie supuși unor intervenții chirurgicale.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii