Sursa foto Doctors in Service

Sursa foto Doctors in Service
Sursa foto Doctors in Service
Sfatul medicului
504 accesări 03 Noiembrie 2020 0 comentarii

Imunitatea contribuie la procesul de ovulaţie normală

Foarte multe cupluri îşi doresc să aibă copii şi nu reuşesc. Unii încearcă tot felul de tratamente, dar fără rezultat. Specialiştii consideră că un sistem imunitar deficitar este vinovat pentru cele mai multe cazuri de infertilitate, care nu afectează doar femeile, ci şi bărbaţii. Altfel spus, un organism sănătos, cu un sistem imunitar puternic contribuie la o bună fertilitate şi la un sistem reproducător care funcţionează în parametri corespunzători.

Dr. Tania Bejan susţine că, cel puţin în cazul femeilor, imunitatea contribuie la procesul de ovulaţie normală prin celulele esenţiale care determină fecundarea ovulului şi apariţia unei sarcini. „Se întâmplă, totuşi, atunci când imunitatea organismului este scăzută, ca celule embrionare să fie anihilate şi embrionul să nu se poată implanta în uter. Cauzele sunt legate de afecţiuni imunologice care împiedică procesul natural de procreare. În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, infertilitatea este legată de faptul că sistemul imunitar poate funcţiona ca un inamic pentru organism, prin formarea unor anticorpi împotriva spermei. Aproape 10% dintre bărbaţi se confruntă cu infertilitate din cauza acestor anticorpi”, a subliniat medicul.

Specialistul a precizat că stimularea fertilităţii s-ar putea face şi prin intermediul alimentelor sănătoase, întrucât alimentaţia este unul dintre cei mai importanţi factori care trebuie luaţi în considerare în cazul cuplurilor care se confruntă cu problema infertilităţii. În acest sens, o dietă echilibrată este foarte importantă în procesul de îmbunătăţire şi fortifiere a sistemului imunitar. De exemplu, fructele de goji, avocado, spanacul şi alte frunze verzi stimulează funcţionarea optimă a procesului reproductiv.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.