Sfatul medicului
141 accesări 12 Februarie 2019 0 comentarii

În ce condiţii se poate apela la crioconservarea embrionilor umani

Crioconservarea embrionilor umani reprezintă procesul de

îngheţare şi stocare la o temperatură foarte joasă a ovocitelor fecundate artificial, pentru a putea fi reutilizate în acelaşi stadiu funcţional la un moment dat. Precizăm că acest proces de crioconservare se poate produce la scurt timp după ce un cuplu alege o metodă de reproducere umană asistată, femeia urmând un tratament de stimulare a producerii de ovule, pentru a fi colectate la momentul potrivit de medicul specialist. Crioconservarea embrionilor se realizează prin expunerea cu o rată controlată la azot lichid, la o temperatură de - 196°C, prin tehnici speciale de laborator.

La acest moment, specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” efectuează această procedură. Ei spun că abilitatea de a păstra într-un mediu sigur embrionii de bună calitate permite, în tratamentul infertilităţii o repetare a procedurii de implantare a acestora. În acest fel, cresc şansele de a purta pe viitor o sarcină obţinută prin embrionii viabili crioconservaţi.

De procedura de crioconservare a embrionilor pot beneficia femeile care au embrioni suplimentari de o calitate suficient de bună, rămaşi în urma procedurii FIV. În aceeaşi categorie intră şi pacientele cu risc de hiperstimulare ovariană, în timpul tratamentelor FIV (în cazurile în care ovarele reacţionează exagerat la tratamentele de stimulare), dar şi pacienţii care au planificat efectuarea transferului embrionar pentru o dată ulterioară din motive personale.

„În astfel de cazuri, transferul poate fi efectuat cu succes la momentul convenabil, după dezgheţarea embrionilor congelaţi prin crioconservare.

Dacă aveţi întrebări despre această procedură, vă puteţi adresa specialiştilor noştri din cadrul departamentului FIV, prin telefon la numărul 0241.605.555 sau prin opţiunea de programări online”, au precizat medicii unităţii sanitare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.