Sursa foto SanoTeca

Sursa foto SanoTeca
Sursa foto SanoTeca
Sfatul medicului
177 accesări 28 Septembrie 2020 2 comentarii

În ce condiţii trebuie făcută baia la nou-născuţi

Proaspetele mămici se întreabă mereu când trebuie făcută baia nou-născutului, ce temperatură să aibă apa etc. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” subliniază că noul membru al familiei se îmbăiază zilnic, la temperatura camerei, 25-26°C şi temperatura apei de 37°Celsius.

„Nu este necesară protejarea bontului ombilical. Baia se face cu blândeţe şi nu trebuie să dureze mai mult de 20 - 30 de minute. După baie, nou-născutul se usucă uşor cu un prosop moale, curat şi se efectuează toaleta parţială pentru ochi, urechi, cavitatea bucală, bontul ombilical, zona organelor genitale, iar unghiile se taie de fiecare dată când sunt crescute”, au precizat aceştia. Totuşi, pentru ca băiţa micuţului să se desfăşoare în condiţii normale trebuie să aveţi o cădiţă specială. În primul rând, aceasta trebuie să fie prevăzută cu un suport în centru ce va fi ocupat de bebeluş.

Cădiţa vă va permite să controlaţi mai bine mişcările în timpul băiţei şi îi va permite micuţului să stea confortabil, astfel încât să simtă că noua experienţă este una plăcută. Apoi, folosiţi-vă de cot sau de încheietura mâinii pentru a vedea dacă apa este potrivită. De asemenea, aveţi grijă ca şi încăperea în care îi faceţi baie bebeluşului să fie suficient de bine încălzită. Deşi timp de nouă luni bebeluşul s-a dezvoltat într-un mediu umed, este posibil ca prima lui băiţă să nu fie primită cu braţele deschise. Aşa că, această situaţie necesită timp şi răbdare şi se poate amâna suficient cât micuţul să se simtă confortabil. De asemenea, trebuie să fiţi foarte atenţi şi la contactul cu apa, care trebuie să se facă treptat. Se începe, mai întâi, cu picioarele, apoi bazinul, toracele şi în cele din urmă gâtul. Mişcarea trebuie să fie lentă, nicidecum bruscă, dar suficient de rapidă şi eficientă. Totodată, nu uitaţi că stratul de grăsime de pe corpul micuţului este foarte subţire, ceea ce înseamnă că nou-născutului i se face frig mai repede. De asemenea, este foarte important ca una dintre mâinile părintelui să fie în permanenţă în contact cu pielea lui, acest truc oferindu-i sentimentul de siguranţă.

Nu uitaţi că aşa cum este important să curăţaţi cu atenţie fiecare zonă a corpului, la fel de important este şi să ştergeţi cu atenţie fiecare centimetru. Stiţi doar cât de sensibilă este pielea micuţului, iar câteva picături uitate şi acoperite de hăinuţe pot provoca iritaţii şi erupţii pe piele dintre cele mai neplăcute. De asemenea, este necesar să alegeţi cu mare atenţie produsele ce intră în contact cu pielea, acest lucru fiind esenţial, pentru că trebuie să conţină elemente naturale ce hidtratează şi protejează în profunzime celulele slab dezvoltate. Aşa că, este indicat să alegeţi produse fără parfum şi compuşi chimici.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

2 comentarii

28 septembrie 2020 Alice
sistem verificat

Acest sistem este verificat. Atentie. Castiguri online acum. E totul testat deja. Succes maxim. Totul depinde numai de tine. Noi suntem viitorul. Aici castigi bani online. Oferim o oportunitate unica. Vrei castiguri rapide si mari? Ne vezi peste tot, pentru ca suntem unici. Pentru detalii, ma puteti contacta la adresa de e-mail muncadeacasa08@gmail.com

28 septembrie 2020 Alice
cariera de viitor

Te-ai saturat de stres? Noi am testat totul pentru tine. Dorinta noastra e sa te ajutam. Urmezi o cariera de viitor. Garantat bani pentru rezultate. Te-ai saturat sa mai mergi la serviciu? Numai aici poti sa castigi bani multi. Castiguri foarte motivante. Oferta uimitoare. Incredibil de eficient. Pentru detalii, ma puteti contacta la adresa de e-mail muncadeacasa08@gmail.com

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.