28 Mai 2018
592 accesări
0 comentarii

Corpul uman se bazează întotdeauna pe grăsimi sănătoase, cum ar fi grăsimile poli, care se găsesc în alimente precum peşte, avocado şi nuci. Rolul acestora este de a crea hormoni, pentru a produce, apoi, energie şi pentru a absorbi anumite substanţe nutritive. Totuşi, mulţi se întreabă ce se întâmplă atunci când consumăm grăsimi trans.

Specialiştii sunt de părere că acest consum de grăsimi artificiale trans, întâlnite în alimentele prelucrate, poate creşte riscul de boli grave, care vă pot pune viaţa în pericol. Tocmai de aceea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii are în plan eliminarea grăsimilor trans din toate alimentele, la nivel mondial, până în anul 2023.

Referitor la grăsimile trans, aici există două tipuri: grăsimile trans naturale şi grăsimile trans artificiale. Astfel, animalele care produc carne şi produse lactate (cum ar fi vacile) creează, în mod natural, cantităţi mici de grăsime trans în intestinele lor. La rândul lor, aceste grăsimi trec în alimentele pe care le creează.

Trebuie precizat că alimentele bogate în grăsimi trans au tendinţa de a fi bogate în zahăr şi calorii, astfel încât sunt un motiv serios pentru creşterea în greutate şi pentru apariţia diabetului de tip 2. În plus, inima este cea mai afectată de el.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU