18 August 2017
1101 accesări
0 comentarii

Medicii spun că, în majoritatea cazurilor, tratamentul pentru febră nu este necesar, decât dacă cel mic acceptă cu greu starea pe care aceasta o induce.

Astfel, specialiştii afirmă că, dacă febra nu se apropie de pragul de 39 de grade Celsius, niciun tratament nu trebuie aplicat, doar dacă, în urma consultării cu medicul de familie sau medicul pediatru, acesta indică vreo formă de tratament. Cu toate acestea, pentru copiii care suferă de o afecţiune cronică sau pentru cei care au avut convulsii febrile în trecut, tratamentul trebuie folosit ca o măsură de precauţie.

„Tratamentul febrei include mai multe opţiuni. Majoritatea părinţilor folosesc acetaminofen şi ibuprofen, medicamente care scad temperatura cu unu-două grade. Mare atenţie la aspirină, nu este recomandată copiilor sub 18 ani, deoarece poate crea complicaţii grave. Este foarte important ca în timpul episoadelor de febră să se crească consumul de lichide, pentru a evita deshidratarea. În ce priveşte alimentaţia, copiii cu febră nu trebuie forţaţi să mănânce.

Dacă cel mic refuză să consume lichide, un medic trebuie contactat de urgenţă, deoarece este posibil să fie nevoie de o rehidratare endovenoasă”, explică dr. Victoria Sava, medic de familie.

Pe lângă o hidratare corespunzătoare, şi odihna este foarte importantă, însă doar dacă cel mic doreşte, acesta nu trebuie forţat să doarmă, mai ales dacă începe să se simtă mai bine.

Medicii specialişti avertizează că în cazul unui copil febril nu se recomandă utilizarea compresele cu apă rece, deoarece nu sunt suficient de eficiente, iar alcoolul medicinal şi oţetul trebuie evitate, deoarece sunt absorbite prea repede prin pielea sensibilă a copiilor şi prezintă toxicitate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU