26 Noiembrie 2020
344 accesări
0 comentarii

Dacă v-aţi decis să încercaţi un sortiment de lapte nou, atunci trebuie, neapărat, să testaţi gustul laptelui de soia, de orez sau de migdale. Specialiştii spun că laptele organic este definit ca fiind laptele de la vacile care nu au fost tratate cu hormoni sintetici de creştere sau antibiotice. Aceste vaci sunt ţinute într-un mediu natural şi hrănite exclusiv cu furaje ecologice cu timp lung de păşunat.

Un studiu american arată că laptele organic este bogat în acizi graşi esenţiali omega 3, antioxidanţi şi vitamina E, care ajută la combaterea infecţiilor. Totodată, se crede că acizii graşi esenţiali omega 3 oferă protecţie împotriva afecţiunilor cardiace coronariene.

Unul dintre marile avantaje ale laptelui organic, în comparaţie cu laptele obişnuit, este că vacile sunt hrănite pe păşuni naturale, iarba nefiind stropită cu fertilizante sau pesticide. Prin urmare, persoanele care consumă lapte organic nu sunt supuse riscului ingerării acestor chimicale dăunătoare.

În plus, spre deosebire de laptele de origine animală, laptele vegetal nu conţine cazeină, grăsimi animale sau lactoză, ci grasimi de origine vegetală, nesaturate şi zaharuri care trebuie eliminate în timpul procesului de fabricare al laptelui. Deşi nu oferă aceleaşi beneficii nutriţionale ca şi laptele de soia (ce conţine o cantitate însemnată de proteine), laptele de orez conţine multe vitamine şi minerale esenţiale pentru o bună sănătate.

Ca urmare, o singură ceaşcă de lapte de orez conţine 30% din necesarul de calciu şi 15% din necesarul de fosfor. Aceste două minerale sunt importante pentru dezvoltarea şi întărirea sistemului osos. La rândul lui, laptele de migdale, la fel ca laptele de soia, reprezintă o alternativă sănătoasă la laptele de vacă din comerţ, fiind o băutură delicioasă, bogată în proteine, acizi graşi omega 3, vitamina E, zinc, magneziu, potasiu şi fier.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU