Sfatul medicului
153 accesări 15 Aprilie 2019 0 comentarii

Îndepărtarea totală a părului nazal vă afectează sănătatea

Vi se poate părea ciudat, dar este adevărat. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pe lângă apariţia calviţiei şi a ridurilor, bărbaţii se pot confrunta şi cu creşterea pilozităţii nazale. Din dorinţa de a scăpa de aspectul neîngrijit, bărbaţii se pot expune unor pericole majore pentru sănătate.

Experţii în otolaringologie atenţionează cu privire la obiceiul de a smulge sau de a scurta firele de păr din cavitatea nazală.

Astfel, scurtarea excesivă sau chiar îndepărtarea completă a pilozităţii nazale poate declanşa efecte negative la nivelul „triunghiului pericolelor” de la nivelul feţei.

Ca urmare, din cauza legăturii cu o serie de canale de alimentare cu sânge ce pornesc din colţurile gurii şi ajung în zona piramidei nazale, smulgerea sau scurtarea excesivă a firelor de păr creează o cale de acces pentru microbi către cavitatea nazală, sinusuri şi chiar creier. Practic acest aspect poate crea adevărate neplăceri bărbaţilor în anumite circumstanţe favorabile microbilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.