Sănătate
22 accesări 06 Aprilie 2021 0 comentarii

Îndepărtați petele și punctele negre de pe față cu lapte bătut și mere

Foarte multe persoane au puncte negre și diferite pete pe față, inestetice, de care vor să scape. Dacă nu puteți ajunge la un cabinet de cosmetică, încercați atunci să vă faceți propriile remedii naturale în casă. De cele mai multe ori, petele maronii și punctele negre sunt probleme frecvente ale tenului și uneori acestea pot fi provocate de un dezechilibru al pH-ului pielii. Înainte de toate, însă, principalele cauze sunt expunerea excesivă la soare și dereglările hormonale.

Desigur, și stresul are rolul său, la fel ca și lipsa somnului sau administrarea anumitor medicamente. Specialiștii spun că, deși există numeroase cauze ale apariției acestor probleme ale pielii, oamenii au la dispoziție o gamă largă de remedii naturale care le combat în mod eficient. Unul dintre acestea este laptele bătut, care conține acid lactic, o substanță cu proprietăți astringente ce contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii. În plus, acest aliment reglează producția naturală de sebum și diminuează porii astupați. Totodată, o mască pe bază de mere este o alternativă excelentă la cremele exfoliante din comerț, care conțin chimicale agresive.

Proprietățile conținute de mere pătrund în profunzimea pielii și ajută la îndepărtarea bacteriilor și a celulelor moarte. În plus, merele înmoaie pielea și contribuie la diminuarea efectelor negative ale toxinelor și ale razelor solare asupra pielii, cum ar fi punctele negre și petele închise la culoare. (M.Ș.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.