Părinţi
2085 accesări 22 Decembrie 2019 0 comentarii

Indiferent de vârstă, copiii au nevoie de afecţiune

Deşi cei mici se simt cel mai bine în braţele părinţilor, foarte mulţi adulţi au impresia că îi răsfaţă prea mult dacă îi îmbrăţişează şi îi sărută prea des. Adevărul pe care părinţii trebuie să-l ştie, însă, este că orice copil se naşte cu nevoia de a fi iubit de părinţii săi, iar această nevoie o simte la orice vârstă. Chiar dacă creşte, copilul îşi va dori mereu să simtă afecţiunea părinţilor săi.

„Nevoia de a fi îmbrăţişat şi alintat începe cu mult mai devreme decât ne imaginăm. Nu mai spun că dorinţa de a ţine copilul în braţe cât mai mult timp în primul său an de viaţă este de o importanţă majoră pentru dezvoltarea sa echilibrată şi formarea caracterului său viitor. Desigur, în cazul în care copilul nu primeşte suficient contact la nivel de piele cu părinţii săi, va avea tendinţa să fie introvertit şi lipsit de încredere în sine mai târziu în viaţa sa de adult. Ca urmare, chiar dacă un copil nu cere în mod direct să fie îmbrăţişat, asta nu înseamnă că nu are această nevoie. Spre exemplu, în uterul mamei, lichidul amniotic atinge fiecare parte din corpul celui mic, aceasta este originea nevoii de atingere, indiferent de vârsta omului”, a declarat dr. Elena Stoenescu, medic de familie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.