Sursa foto Eurostoc

Sursa foto Eurostoc
Sursa foto Eurostoc
Sănătate
130 accesări 14 Septembrie 2020 0 comentarii

Înfășatul bebelușului nu este absolut necesar

Unii copii stau înfășați, alții nu. Copii și copii. Dr. Laura Doga a precizat că sunt multe voci care consideră că înfășatul nu este necesar și că bebelușul ar trebui doar îmbrăcat corespunzător și lăsat cât mai lejer.

În cazul în care părintele dorește totuși să facă acest lucru, copilul trebuie înfășat cu mâinile în jos, lipite de corp. Apoi, păturica celui mic va fi împăturită cu un colț în jos. Aceasta este, de fapt, tehnica jos-sus, când colțul dinspre picioare se dă înspre cap. Ultima parte a înfășurării este cureaua, adică se trece păturica de jur-împrejurul copilului. Dacă aceasta nu este strânsă prea bine și se lasă prea moale, îi vor ieși mâinile și copilul va plânge.

Este important totuși ca șoldurile să fie mai libere, ca să se poată mișca. Nu trebuie să supraîncălziți bebelușul, dar nici să fie strâns la burtică. De asemenea, verificați mereu dacă nu îi este prea cald (dacă transpiră și este roșu, trebuie să-l dezbrăcați). Totodată, dacă încăperea este călduroasă, păturica este de ajuns, pentru că prin aceasta pielea respiră.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.