Sfatul medicului
653 accesări 27 Noiembrie 2017 0 comentarii

Infecţia urinară este o problemă? Din ce cauză apar acestea

Infecţia urinară este o afecţiune foarte des întâlnită, mai ales la femei, dar nici bărbaţii nu scapă de aşa ceva. Desigur, atunci când este tratată la timp, acest tip de infecţie nu este gravă. Tocmai de aceea, este nevoie ca toată lumea să înţeleagă că este important să vă prezantaţi la medic încă de la primele semne.

Potrivit specialiştilor Clinicii Iowemed, infecţia urinară este cauzată preponderent de bacterii şi poate afecta orice parte a sistemului urinar, de la rinichi, la uretră sau vezică. De cele mai multe ori, aceste bacterii dăunătoare organismului pătrund, prin diferite căi, în sistemul imunitar, însă organismul le elimină rapid. „Atunci când agenţii patogeni reuşesc să învingă sistemul natural de apărare al organismului, se înmulţesc şi provoacă infecţii. În 90% dintre cazurile de infecţii urinare, cea responsabilă de declanşarea bolii este bacteria Escheria coli (E.coli).

Aproximativ 10-20% din femei se confruntă cu infecţii urinare cel puţin o dată în viaţă”, au explicat aceştia.

Desigur, în funcţie de localizare, infecţiile tractului urinar au diferite denumiri: infecţia uretrei: uretrită, infecţia vezicii urinare: cistită, infecţia rinichilor: pielonefrită.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.