Sarcina
4061 accesări 25 Octombrie 2016 0 comentarii

Infecţiile urinare din timpul sarcinii - cum se tratează şi cum pot fi prevenite

Tot mai multe femei sunt bolnave în timpul sarcinii, ele suferind de diferite infecţii ale tractului urinar, situaţie ce le poate complica starea de sănătate.

„Infecţiile tractului urinar sunt întâlnite foarte des în timpul sarcinii. Mai mult decât atât, anumite infecţii urinare netratate pot duce la infecţii cronice ale rinichilor, situaţie în care se impune asistenţa medicală specializată. În această situaţie, examenul de urină reprezintă o parte importantă în diagnosticarea tipului de infecţie, acesta reprezentând şi primul pas în stabilirea tratamentului corespunzător”, a declarat dr. Andrei Nicolae Zisu.

Prevenţia, a precizat medicul, constă într-o hidratare atentă a corpului, acest lucru putând împiedica ulterior ataşarea bacteriilor pe pereţii uretrei sau pe vezica biliară.

„Totuşi, anumite infecţii presupun pentru tratare urmarea unui tratament specific personalizat pe timpul sarcinii, consultul ginecologic fiind esen-ţial”, a subliniat el.

O infecţie de tract urinar (ITU), numită, de asemenea, infecţia urinară, este o inflamaţie bacteriană. Femeile gravide prezintă risc crescut de a avea ITU între a 6-a şi a 24-a săptămână de sarcină. Simptomele constau nu numai în durerile sau arsurile la urinare sau nevoia de a urina mai des ca de obicei. De multe ori, viitoarele mămici prezintă sânge sau mucus în urină, crampe sau dureri în partea inferioară a abdomenului, frisoane, febră, transpiraţie, scurgeri de urină. De ase-menea, ele se pot trezi mai des în timpul nopţii pentru a merge la toaletă şi se pot plânge de durere, presiune sau sensi-bilitate în zona vezicii urinare. De precizat că dacă afecţiunea nu este tratată, poate duce la infecţie renală, care la rândul ei poate provoca travaliu prematur şi naşterea unui copil cu o greutate sub medie. Ca urmare, femeile îşi pot depista infecţiile de tract urinar printr-o simplă analiză şi o cultură a urinei, ce pot detecta infecţia în timpul sarcinii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.