Sfatul medicului
241 accesări 07 Noiembrie 2019 0 comentarii

Infertilitatea afectează din ce în ce mai multe cupluri

În perioada 4-10 noiembrie, în întreaga ţară se sărbătoreşte Săptămâna Naţională de Conştientizare a Fenomenului Medical şi Social al Infertilităţii. Această problemă este întâlnită la foarte multe cupluri din judeţul Constanţa, infertilitatea fiind o boală care afectează din ce în ce mai multe perechi. Statisticile arată că, la ora actuală, un cuplu din şase primesc din partea medicilor acest diagnostic.

Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, infertilitatea reprezintă imposibilitatea obţinerii unei sarcini după un an de contact sexual regulat şi neprotejat. Aceştia sunt de părere că, practic, aceasta este considerată incapacitatea femeii de a duce la bun sfârşit o sarcină, pe care să o finalizeze prin a da naştere unui copilaş.

Pentru îndeplinirea acestei dorinţe, însă, este nevoie ca totul să decurgă în condiţii normale. În primul rând, trebuie asigurate condiţiile principale ale acestui proces, care sunt legate de o structură celulară şi un material genetic normal al celor doi gameţi (ovulul şi spermatozoidul), iar pe parcursul sarcinii să nu apară probleme care să tulbure dezvoltarea normală a fătului.

„În prezent, în Europa există peste 25 de milioane de cetăţeni care se confruntă cu infertilitatea, într-un anumit moment din viaţa lor. Unora dintre aceştia, informaţiile esenţiale despre fertilitate şi infertilitate primite mai devreme, înainte de identificarea problemei, le-ar fi putut oferi şansa de a lua decizii informate cu privire la familia lor. «Euromaterna» încurajează această campanie, beneficiind de asistenţă medicală specializată pentru diagnosticarea şi tratamentul infertilităţii în cadrul Departamentului de Fertilizare in Vitro. Detalii suplimentare şi programări puteţi afla la numărul de telefon 0241.605.555 sau online, accesând site-ul nostru”, au subliniat medicii constănţeni.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.