Sfatul medicului
75 accesări 24 Noiembrie 2021 0 comentarii

Îngrijirea urechilor, importantă pentru prevenirea afecţiunilor aparatului auditiv

Sănătatea urechilor este neglijată, deseori, dacă nu ne doare ceva sau auzul nu prezintă tulburări. Însă, îngrijirea corectă a urechilor este esenţială pentru prevenirea afecţiunilor aparatului auditiv cum sunt infecţiile periculoase sau chiar pierderea auzului.

Astfel, putem folosi beţişoarele de urechi pentru a îndepărta impurităţile de pe suprafaţa lobului, dar dacă le introducem în conductul auditiv, riscăm să împingem un eventual dop de ceară şi mai mult în direcţia timpanului. Cea mai eficientă metodă de curăţare este să lăsăm puţină apă călduţă să curgă peste urechi şi să aplecăm capul într-o parte.

Totodată, trebuie să avem grijă de urechi şi în timpul zborului cu avionul. Presiunea pe care urechile o resimt atunci poate fi extrem de periculoasă în cazul în care organele auditive sunt pline de lichid format în urma unei răceli. Indicat ar fi să nu zburaţi deloc cu avionul cât timp sunteţi răciţi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.