Ştiri medicale
1316 accesări 18 Iulie 2017 0 comentarii

Înotul şi mersul pe jos, sporturi perfecte pentru femeile însărcinate

Mersul pe jos şi înotul sunt sporturi extrem de benefice pentru viitoarele mame. Ambele sunt cu impact redus, oferă avantaje cardio mari şi sunt motive perfecte pentru a ieşi din casă şi pentru relaxare.

Înotul oferă o soluţie pentru evitarea acumulării de kilograme în plus, pentru întărirea articulaţiilor şi pentru înlăturarea căldurii de vară. Aerobicul în apă este favoritul multor femei însărcinate, deoarece este singurul loc în care se simt uşoare, iar apa rece are efect răcoritor.

„Mersul pe jos este una dintre cele mai bune forme de exerciţiu fizic în timpul sarcinii, deoarece poate fi practicat de femei, indiferent de condiţia fizică şi de stadiul de sarcină. Exerciţiile acestea oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate atât pentru mamă, cât şi pentru copil, inclusiv furnizarea de mai mult oxigen pentru muşchi şi ţesuturi şi, prin urmare, pentru copil prin placentă. Acest lucru se traduce într-o placentă care funcţionează mai bine şi oferă mai multe substanţe nutritive celui mic. Purtaţi pantofi confortabili, de susţinere şi consumaţi multă apă”, explica dr. Silviu Istoc, specialist obstetrică şi ginecologie.

Taguri articol: stiri medicale ginecologie kilograme

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.