Sfatul medicului
1022 accesări 09 Februarie 2018 0 comentarii

Insomnia, boală grea. Află cum să scapi de ea !

Specialiștii recomandă ca, în caz de insomnie, să nu se ia somnifere decât în cazuri extreme, pentru o scurtă durată de timp.

Și asta deoarece, somniferele au efecte secundare şi tulbură ritmul natural al fazelor somnului. Pot fi folosite produse şi metode naturale de stimulare a somnului şi de prevenire a insomniilor. Astfel, se pot face exerciţii fizice în timpul zilei şi să fie evitate eforturile extenuante cu două ore înainte de culcare. Se evită mesele îmbelşugate, băuturile cu un conţinut ridicat de cofeină, ceaiul. În plus, medicii recomandă să mergeţi la culcare la ore regulate, şi nu spre miezul nopţii. Păstraţi dormitorul întunecat şi cu o temperatură potrivită și dormiţi, pe cât posibil, culcaţi pe spate, cu braţele de-a lungul corpului. Evitaţi somnul pe partea stângă, deoarece în această poziţie plămânii apasă asupra inimii. Un remediu mai este și consumarea unei căni cu lapte cald cu miere sau ceaiuri de plante, înainte de culcare. De asemenea, se poate dormi pe o pernă somniferă, cu flori de portocal, muşeţel, lavandă, petale de trandafiri, conuri de hamei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.