Sfatul medicului
182 accesări 04 Decembrie 2018 0 comentarii

Insomnia vă supără? Iată ce puteți face!

Este tot mai evident că insomnia afectează din ce în ce mai multe persoane. Lipsa somnului odihnitor poate epuiza orice persoană şi contribuie semnificativ la un nivel ridicat al stresului. Zbuciumul zilnic şi alimentaţia incorectă sunt doar câteva din cauzele care contribuie semnificativ la lipsa somnului din timpul nopții.

Pentru a scăpa de această problemă, medicii vă sfătuiesc să alegeți alimente bogate în triptofan, aminoacid, care ajută la secreţia melatoninei. Această melatonină este hormonul care ajută la inducerea somnului.

Ca urmare, optați pentru carnea de curcan şi de pui, lapte şi produse lactate, nuci şi seminţe, întrucât acestea conţin o cantitate semnificativă de triptofan. Consumați-le împreună cu orez, paste şi cartofi, pentru a spori ingestia de triptofan. Așadar, pregătiți la cină nişte carne de pui cu legume şi tăiţei şi beți un pahar de lapte înainte de culcare.

Pentru rezultate şi mai bune, reduceți cantitatea de cafeină ingerată din timpul zilei. În același timp, învățați să vă relaxați şi faceți câteva exerciţii fizice, pentru că acestea vor reduce nivelul de stres. Înainte de toate, evitați să folosiți computerul înainte de culcare, pentru că lumina ecranului are un efect stimulator.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.