Boli şi afecţiuni
2591 accesări 28 Iunie 2017 0 comentarii

Insomnie, depresie, proastă dispoziţie? Deficienţa de seleniu poate fi cauza

Seleniu este unul dintre cei mai importanţi antioxidanţi, esenţial pentru buna funcţionare a creierului.

Potrivit medicilor specialişti, lipsa seleniului din organism duce la perturbarea activităţii neurotransmiţătorilor şi la proastă dispoziţie, insomnie, sau chiar la depresie şi alte afecţiuni, psihice şi nu numai. Din păcate, seleniu nu se găseşte în prea multe alimente, astfel că aportul zilnic este greu de atins, de aceea multă lume prezintă deficienţă de acest mineral.

„Seleniu este, probabil, cel mai important antioxidant, pentru sănătatea umană. Acesta este factorul cheie al uneia dintre cele mai importante enzime zdrobitoare de radicali liberi din organism. Se găseşte în tărâţe, ţelină, usturoi, peşte, mazăre, dar este deseori insuficient în dieta omului modern”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.


Alte surse importante de seleniu sunt: alunele braziliene, ouăle, ciupercile, peştele, ceapa, seminţele de floarea soarelui, crustaceele, ceapa, carnea. Atenţie la suplimentele de seleniu. O doză prea mare de seleniu poate prezenta toxicitate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.