Sursa Ministerul Sanatatii

Sursa Ministerul Sanatatii
Sursa Ministerul Sanatatii
Sfatul medicului
88 accesări 02 Iunie 2020 0 comentarii

Insuficiența cardiacă este agravată de fumat şi alcool

Insuficiența cardiacă nu apare niciodată din senin. Boala, susțin specialiștii, este în strânsă legătură cu alte boli. Spre exemplu, aceasta poate apărea din cauza unui mușchi cardiac slăbit sau îngroșat sau a unor boli pe care o persoană le are sau anumiți factori de risc. Dr. Angela Lascu afirmă că insuficiența cardiacă se face simțită atunci când un individ suferă, deja, de o boală arterială coronariană, cum ar fi cardiopatia ischemică și care se referă la îngustarea arterelor care duc către inimă. Ca urmare, inima nu va reuși să acumuleze cantitatea necesară de sânge pentru a o pompa apoi în organism.

De asemenea, există infarctul miocardic acut, o boală care poate genera slăbirea mușchiului inimii, precum și depunerea unor plăci de aterom pe artere, ceea ce determină scăderea fluxului sanguin. Nici hipertensiunea arterială nu trebuie omisă, deoarece aceasta provoacă inima să depună un efort suplimentar pentru a transporta sângele în organism.

Cert este că insuficiența cardiacă devine susceptibilă pentru pacienții care se confruntă deja cu alte probleme de sănătate. Fiind o afecțiune a inimii, organismul slăbit de un stil de viață haotic și neechilibrat poate, încetul cu încetul să fie suprasolicitat, începând astfel să cedeze.

De cele mai multe ori, sunt afectate de această afecțiuni persoanele cu vârsta de peste 55 ani.

„Pentru a preveni apariţia insuficienţei cardiace, se recomandă ca pacienţii să se lase de fumat şi să nu mai consume alcool, pentru că aceste două obiceiuri sunt extrem de nocive pentru organism şi au un impact puternic și asupra inimii. În acelaşi timp, cantitățile considerabile de tutun și alcool deteriorează funcționarea în parametri normali ai circulației în organism”, a explicat medicul.

În plus, şi obezitatea este o amenințare, deoarece prin nivelul de colesterol ridicat vasele de sânge devin sufocate și, astfel, se împiedică circulația normală.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.