Sfatul medicului
201 accesări 17 Septembrie 2019 0 comentarii

Înţepăturile în piept pot apărea şi din cauza stresului

Probabil că toţi oamenii au simţit, măcar o dată în viaţă, înţepături în piept, în zona inimii. Nu vă gândiţi, însă, că dacă simţiţi aşa, aveţi, neapărat, şi o problemă gravă ori că aţi suferit un infarct. În cele mai multe cazuri, nici nu se pune problema de aşa ceva. Potrivit specialiştilor, înţepăturile în piept pot apărea din diverse cauze cum ar fi stresul, lipsa de calciu, spasmosfilia, efortul fizic sau intelectual intens, mesele copioase, palpitaţiile etc. Partea bună este că acestea nu sunt cauzate de inimă, ci pot fi dureri intercostale sau boli pulmonare.

Aceste simptome nu sunt periculoase, spun medicii, şi dispar după administrarea de calmante, de calciu şi magneziu, iar uneori pot dispărea chiar de la sine. Pe de altă parte, respectivele înţepături pot fi simptomele unor boli endocrine (hipertiroidie) sau a unor boli pulmonare (pneumoniile, bronşitele şi bronhopneumoniile). Foarte important, însă, este faptul că aceste manifestări nu trebuie neglijate, deoarece degenerează în miocardită, inflamaţia muşchiului inimii şi ulterior în insuficienţă cardiacă.

Înţepăturile sunt într-un punct fix şi dispar după schimbarea poziţiei. În schimb, durerea de cauză cardiacă acoperă o mai mare suprafaţă a pieptului şi iradiază spre umărul şi braţul stâng. Astfel, este recomandat ca persoanele ce prezintă aceste simptome să meargă la un control la medicul specialist pentru a evita situaţiile neplăcute pe viitor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.