Sfatul medicului
215 accesări 11 Iunie 2018 0 comentarii

Introduceţi peştele în alimentaţia copiilor!

Peştele este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentaţia celor mici. Aşa că, dragi părinţi, dacă până acum nu le-aţi introdus copiilor aşa ceva în meniu, ar trebui să începeţi s-o faceţi

de-acum înainte, în primul rând pentru că peştele este un aliment care îmbunătăţeşte inteligenţa şi asigură un somn liniştit.

Ultimul studiu realizat de cercetători relevă o legătură între Omega 3 şi acizii esenţiali graşi ce se găsesc în majoritatea sortimentelor de peşte. La acest studiu au participat 500 de copii, care au fost urmăriţi până la vârsta de 12 ani. Pe parcursul monitorizării, ei au completat o mulţime de chestionare cu privire la cantitatea de peşte consumată, iar la final au dat un test de inteligenţă şi li s-au testat abilităţile verbale şi non-verbale.

Cei care au spus că au mâncat peşte cel puţin o dată pe săptămână au avut un scor de aproape cinci ori mai mare decât cei care au zis că nu au consumat peşte niciodată sau foarte rar. În plus, părinţii lor au fost întrebaţi despre modul în care dorm cei mici şi s-a tras concluzia că introducerea peştelui în meniul săptămânal duce la o calitate mai bună a somnului.

Desigur, peştele îi poate ajuta şi pe adulţi, nu doar pe copii. Trebuie să ştiţi că acest aliment de bază conţine mulţi nutrienţi importanţi, are un conţinut crescut de iod, care ajută la buna funcţionare a tiroidei, vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (un tip de grăsime care ajută la protecţia împotriva afecţiunilor cardiace şi împotriva formării trombilor ce pot cauza infarctul miocardic).

În acelaşi timp, consumul de peşte este direct responsabil de roşul natural din obraji.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.