Sfatul medicului
2051 accesări 15 Mai 2019 0 comentarii

Junghiul intercostal - de la simptome, la recomandări

Cunoscută şi sub denumirea de junghi intercostal, nevralgia intercostală apare în urma iritării, inflamării sau compresiei nervilor intercostali, în cutia toracică sau în fața zonei abdominale. Durerea apărută în cadrul afecțiunii are caracter spasmodic, este intermitentă şi poate avea intensități diferite, în funcție de o multitudine de factori, precum starea de sănătate a persoanei în cauză, pragul de percepție a stimulilor dureroși, specifică romedic.ro.

Există o multitudine de afecțiuni sau condiții patologice care pot duce la apariția junghiului intercostal, precum infecțiile sau inflamațiile coastelor, încordarea sau punerea în tensiune a musculaturii de la nivelul cutiei toracice, traumatismele toracice, blocarea sau degenerarea nervului intercostal, nevrita intercostală şi chiar sarcina.

Simptomele cele mai proeminente sunt reprezentate de durerea toracică, localizată la nivelul spațiilor intercostale, cu caracter de junghi, înțepătură sau spasm. Durerea poate fi însoțită şi de alte manifestări, printre care se numără şi febra, durerea la nivelul umerilor sau a spatelui, amorțeli, parestezii, durere abdominală, senzație de presiune în piept.

Din fericire, există o multitudine de tratamente pentru ușurarea simptomelor nevralgiei intercostale, marea majoritate a oamenilor combinându-le, pentru un efect optim. Medicii recomandă administrarea de analgezice, antiinflamatoare, anticonvulsive și anticoagulante, precum și aplicarea locală a unor plasturi antireumatici sau a unei creme pe bază de diclofenac sau lidocaină.

De asemenea, când problema nu este foarte gravă, medicul poate apela la terapie prin radiofrecvență pulsate, o procedură minim invazivă care oferă o ameliorare a durerii pe termen scurt. În cazurile cele mai severe, medicii decid administrarea de injecții locale de corticosteroizi care să reducă inflamația și să ușureze durerea. Pentru această procedură, doctorul va avea nevoie de ajutorul unei radiografii, pentru a găsi exact sursa durerii.

Pentru a evita apariția unui junghi intercostal, medicii recomandă oamenilor să evite sedentarismul și să fie activi din punct de vedere fizic pe cât de mult posibil.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.