Foto: Ro Health Review

Foto: Ro Health Review
Foto: Ro Health Review
Ştiri medicale
2062 accesări 23 Aprilie 2020 0 comentarii

La ce ajută testele de detecție ale anticorpilor împotriva SARS-CoV-2

Multe persoane se întreabă la ce folosesc testele de detecție ale anticorpilor împotriva SARS-CoV-2.

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru, vine cu precizări în acest sens. Specialistul a declarat că anticorpii care apar primii sunt cei din clasa imunoglobulinelor M (IgM).

„Ca în toate bolile infecțioase umane, anticorpii IgM apar repede şi dispar, în timp ce anticorpii «cu memorie» din clasa IgG apar mai târziu în evoluţia bolii, către vindecare. Ambele tipuri apar după multe zile de la debutul bolii.

Testele actuale au o precizie modestă, pentru că sunt dezvoltate după studii complexe, dar care au o durată redusă de dezvoltare (doar 3-4 luni de cercetări). Sigur, vor apărea tehnici de detecţie superioare, care vor identifica acelaşi lucru, cu o precizie mai înaltă. La ce sunt bune totuși? Nu la diagnostic. Pentru a spune dacă un pacient este infectat cu Covid-19, este necesară o altă tehnică, RT-PCR. Aceasta amplifică materialul genetic al noului coronavirus şi arată dacă el există în corpul bolnavului, la momentul testării (din secreții nazale sau din materii fecale)”, a explicat medicul.

El a precizat că testele privind prezența anticorpilor sunt utile pentru studiile de epidemiologie. Pentru moment, însă, populaţia este rugată, în continuare, să aibă grijă la igiena mâinilor şi la distanțarea socială.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.