Sfatul medicului
252 accesări 13 Aprilie 2018 0 comentarii

La ce vă poate ajuta terapia „Bowen”

Laura Simineanu, terapeut „Bowen”, susţine că prin terapia cu acelaşi nume se pot trata numeroase afecţiuni, inclusiv herniile de disc compresive.

„Terapia Bowen este una dintre cele mai profunde tehnici de relaxare existente în lume în prezent şi se bazează pe teoria conform căreia, prin relaxare totală a corpului se activează abilitatea proprie a organismului de a se redresa, prin revenirea la echilibru şi armonie.

Terapia Bowen este un concept nou în contextul terapiilor manuale şi constă în aplicarea unor mişcări delicate efectuate cu degetele asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv în anumite puncte bine determinate de pe corp şi se realizează direct pe piele sau pe o îmbrăcăminte uşoară.

Mişcările trimit impulsuri la creier prin sistemul nervos, reactivând memoria celulară a unei stări de bine pre-existente, de sănătate, armonie şi echilibru. Această procedură nu trebuie confundată cu masajul, kinetoterapia sau orice altceva, deoarece terapia Bowen nu impune corpului să execute o comandă, ci iniţiază prin mişcări delicate cu presiune moderată, mesaje către sistemul nervos declanşând vindecarea”, a declarat specialistul.

Terapeutul a mai spus că între secvenţele de mişcări care se fac există anumite pauze de minim 2-3 minute, ce oferă corpului timpul necesar pentru prelucrarea informaţiilor primite, pentru formularea reacţiei de răspuns şi activarea procesului de autovindecare.

Durata unei şedinţe de tratament variază în funcţie de procedura aplicată de la 30 de minute, la maxim o oră.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.