04 Septembrie 2017
1425 accesări
0 comentarii

Vara s-a sfârşit, iar medicii spun că stilul nostru de viaţă, precum şi alimentaţia ar trebui să sufere modificări, pentru a ne adapta noului sezon, pentru a ne păstra sănătatea şi pentru a ţine la distanţă infecţiile virale şi bacteriene.

Potrivit medicilor specialişti, cele mai frecvente semne care anunţă un sistem imunitar scăzut sunt: infecţiile respiratorii frecvente, scăderea şi creşterea în greutate, durerile de cap, stările de vomă, tulburările de vedere, bolile de piele, predispoziţiile la rănire.

Fructele şi legumele de sezon încep să dispară din pieţe, dar medicii avertizează că, dacă nu consumăm cantităţi cât mai mari de „hrană vie”, ne putem îmbolnăvi destul de rapid.

Utilizarea a mai multor porţii zilnice de fructe, zarzavaturi şi verdeţuri ne poate feri de scăderea imunităţii şi de deteriorarea celulară, deoarece vitaminele, mineralele şi ceilalţi fitonutrienţi sunt mult mai eficienţi, pentru înlăturarea radicalilor liberi, atunci când sunt introduşi cu regularitate.

Un stil de viaţă sănătos şi mese bogate în vitamine şi minerale pot menţine corpul hrănit şi hidratat mult timp.

„Este indicat să se consume, în această perioadă, foarte multe zarzavaturi şi fructe de sezon, precum strugurii roşii, merele, coacăzele negre, aronia, pulpa de acerola, socul, afinele sălbatice, rodiile şi merişorul. De asemenea, se poate folosi un aliment selecţionat ce completează impecabil alimentaţia zilnică, oferind organismului un surplus de nutrienţi şi antioxidanţi naturali, pentru o protecţie crescută împotriva bolilor de sezon”, explică dr. Horaţiu Albu, medic de familie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU