Nutriţie
300 accesări 09 Septembrie 2019 0 comentarii

Lactatele degresate, recomandate de pediatru pentru cei mici

Lactatele reprezintă una din principalele grupe de alimente, deci sunt necesare pentru a asigura o alimentație sănătoasă. Iaurtul și alte derivate lactate reprezintă o sursă importantă de calciu, dar mai aduc în alimentație și vitamina B12, vitamina D etc. De aceea, nu trebuie să lipsească din meniu, în special în cazul copiilor. Dar, aflați în fața standului cu lactate din magazine, părinții se întreabă ce produse să aleagă pentru prichindei, cu un conținut bogat în grăsimi sau din contră? Dr. Cristina Maria Mihai, medic primar pediatru, specializare diabet și boli de nutriție, recomandă ca după vârsta de 2 ani să se dea copiilor lactate degresate. Nu tuturor, ci în special celor care au probleme cu greutatea sau în cazul în care în familie sunt persoane cu boli cardiovasculare, diabet, obezitate etc.

„În cazul iaurturilor este bine să fie degresate. Nu pentru toți copiii, ci în special pentru cei care au probleme cu greutate iar în familie sunt probleme cu colesterolul, trigliceridele, cu bolile cardiovasculare, diabetul sau obezitatea. În general, este bine să le oferim copiilor lapte degresat, după împlinirea vârstei de doi ani. În primii ani de viață se recomandă ca sursa de grăsimi să fie una importantă, dar ulterior treptat trebuie redus conținutul de grăsimi, în funcție de copil și de patologia lui. Oricum, ei își iau grăsimile din alte surse”, a afirmat dr. Cristina Maria Mihai pentru „Cuget Liber”.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.