30 Octombrie 2018
752 accesări
0 comentarii

Imediat după naştere, hrănirea micuţului este prioritară pentru proaspetele mămici, iar laptele matern conţine absolut toţi nutrienţii necesari dezvoltării bebeluşului. Orice medic vă va spune că nici un tip de lapte din comerţ nu se poate compara cu laptele pe care i-l poate oferi mama bebeluşului său în primele luni de viaţă. Acest lapte îi oferă celui mic proteine, vitamine, lipide, glucide etc.

În plus, laptele unei mame conţine mai mulţi nutrienţi decât mai multe alimente combinate şi chiar în doză optimă. Pe lângă aceste avantaje nutritive, alăptarea la sân aduce numeroase beneficii sănătăţii copilaşului. Astfel, el se naşte cu un sistem imunitar nedezvoltat, care se formează în primii doi ani de viaţă. Alăptându-vă copilul, îi transmiteţi anticorpi care contribuie la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Totodată, laptele matern conţine microelemente, enzime, hormoni şi o serie de substanţe care asigură o floră intestinală sănătoasă, împiedicând pătrunderea şi dezvoltarea bacteriilor care pot duce la apariţia unei boli.

Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, laptele de mamă rămâne „standardul de aur”, alimentul ideal pentru hrănirea nou-născutului şi sugarului. În ceea ce priveşte compoziţia laptelui, aceasta poate varia în funcţie de momentul naşterii şi de momentul alăptării. Aşadar, colostrul secretat de glanda mamară în primele zile este diferit faţă de laptele de tranziţie, secretat între ziua a patra şi a 14-a după naştere sau laptele matur, de după cea de-a 15-a zi de la naştere.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU