Sfatul medicului
279 accesări 03 Septembrie 2019 0 comentarii

Lăsaţi-vă de fumat şi scăpaţi de durerile de spate!

Nu există persoană care să nu fi avut, măcar o dată, în viaţă, dureri de spate. Cercetătorii sunt de părere că acest lucru nu ar mai trebui să surprindă pe nimeni, având în vedere alimentaţia necorespunzătoare şi sedentarismul din vieţile multora dintre noi. Pe lângă acestea există şi alte cauze, susţin, însă, specialiştii. Ei spun că un motiv al durerilor de spate este şi nicotina, care ar creşte percepţia durerii printr-o acţiune complexă exercitată asupra circuitelor cerebrale.

O echipă de cercetători a comparat rezultatele a aproximativ 30 de studii realizate pe această temă. Conform concluziei acestei analize, fumatul implică un risc mai mare de dureri de spate asociat cu o sciatică (lombosciatică).

Aceasta se caracterizează prin dureri de-a lungul nervilor sciatici aflaţi în spatele membrelor inferioare. Riscul creşte şi în privinţa probabilităţii internării în spital şi a unei intervenţii chirurgicale pentru hernie de disc sau o sciatică cu complicaţii. Să nu credeţi că boala afectează doar femeile sau numai bărbaţii. Problema este întâlnită în cazul tuturor. Totuşi, riscul este mai scăzut la foştii fumători, decât la cei care continuă să fumeze, comparativ cu cei care nu au fumat niciodată. În concluzie, lăsaţi-vă de fumat şi reduceţi riscul de a avea dureri de spate.

Totuşi având în vedere că studiile sunt abia la început nu poate fi evidenţiată o concluzie exactă, potrivit căreia fumatul accentuează durerile de spate. Există, totuşi, argumente care sugerează că fumatul este un factor agravant, prin intermediul interacţiunilor subtile cu căile durerii, cum au sugerat studii care s-au bazat pe observarea creierului prin rezonanţă magnetică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.