Sursa Produce for better health

Sursa Produce for better health
22 Martie 2020
1176 accesări
0 comentarii

Ce tip de legume și fructe consumați în mod frecvent? Proaspete sau congelate? Pentru a înțelege diferența dintre legumele proaspete și cele congelate, este de ajuns să ne gândim la procesul de recoltare și transport. Spre exemplu, dacă legumele ar fi culese atunci când sunt bine coapte, acestea s-ar altera până ar ajunge dintr-o altă țară îndepărtată pe rafturile supermarketurilor de la noi din țară.

Prin urmare, fructele și legumele trebuie să fie recoltate când sunt necoapte, continuându-și procesul de maturare în timpul transportului, în condiții artificiale, având într-un final un conținut mai scăzut de vitamine și minerale față de cele proaspăt culese din grădina bunicii și chiar față de cele congelate.

Tocmai de aceea, este bine să consumați cât mai des fructe și legume proaspete de proveniență locală, însă puteți include în alimentație și legume congelate de import, fără riscuri pentru sănătate.

Produsele culese pentru a fi congelate sunt bine coapte și conțin toate valorile nutritive specifice. Dacă sunt înghețate rapid și sunt depozitate la -18 grade, acestea își mențin conținutul de vitamine și minerale mai mult timp, sunt de părere specialiștii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU