27 Aprilie 2021
377 accesări
0 comentarii

Este primăvară, iar alimentele de sezon sunt indicate pentru a restabili echilibrul organismului. Pe scurt, dieta de primăvară trebuie să conțină, obligatoriu, multe legume precum salata, spanacul, ștevia și urzicile, care au o serie de beneficii asupra organismului. De asemenea, consumul de legume proaspete ajută la detoxifierea organismului după sezonul rece.

Altfel spus, acestea au un efect pozitiv puternic asupra organismului, datorită nutrienților esențiali și a mineralelor care susțin funcționarea normală a organismului și stimulează detoxifierea naturală.

Nutriționistul Lygia Alexandrescu susține că, dacă optați pentru consumul acestor alimente specifice anotimpului, nu aveți decât de câștigat, întrucât ele conțin fier, calciu, clorofilă, beta-caroten, vitamina C, B6, sodiu și potasiu.

De exemplu, sulful pe care-l conține spanacul ajută la detoxifierea ficatului, iar vitamina A ajută la îmbunătățirea vederii pe timp de noapte. În plus, datorită conținutului mare de compuși flavonoizi, spanacul este un aliment anticancerigen.

Ca beneficii aduse organismului, salata verde promovează sănătatea hepatică, reduce riscul de boală cardiacă și combate insomnia. La rândul său, ștevia este o plantă bogată în minerale esențiale sănătății umane. Aceasta se poate consuma în supă, ciorbe, ca piure sau ca ceai, a adăugat nutriționistul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU