Sfatul medicului
386 accesări 13 Septembrie 2019 0 comentarii

Liftingul cu fire resorbabile vă redă frumuseţea de altădată

Vreţi să fiţi frumoasă şi nu ştiţi la ce trucuri să mai apelaţi pentru a vă reîntineri chipul? În prezent, doamnele și domnișoarele pot apela la liftingul facial și întinerire cu fire resorbabile. Potrivit dr. Corina Burcuț, medic specialist dermatolog, firele bioresorbabile sunt o soluție modernă, rapidă și eficientă împotriva pielii lăsate.

„Tratamentul presupune introducerea la nivel cutanat de multiple fire care vor rămâne în țesut până la biodegradarea lor completă. Se creează astfel o rețea vectorială, cu efect de lifting instant, care va determina eliminarea ridurilor și a aspectului de piele flască. Rezultatul constă într-o piele întinerită, luminoasă și elastică”, a explicat aceasta.

Specialistul a precizat că firele bioresorbabile se folosesc de mult timp în chirurgia generală, pentru a realiza suturi de profunzime.

Firele PDO au fost primele introduse în estetică, sunt biodegradabile, sigure, iar intervalul mediu de biodegradare este de 6-8 luni. În acelaşi timp, aceste fire sunt biodegradabile (se descompun în apă și dioxid de carbon), dar au o durată medie de biodegradare de doi ani.

„Introduse în piele, acestea stimulează circulația locală și oxigenarea țesutului, precum și inducerea unei reacții de fibroză, care determină sinteza de neocolagen. Această reacție este responsabilă pentru efectul de ridicare (lifting) al pielii și ștergere a ridurilor. Firele se resorb în câteva luni, însă efectul se menține termen îndelungat (1-2 ani). Se recomandă liftingul cu fire pentru ridicarea obrajilor, ridicarea pielii în exces de la nivelul mandibulei, estomparea şanţurilor din jurul nasului, eliminarea aspectului de bărbie dublă, liftingul din zona gâtului etc.”, a arătat medicul.

În ceea ce priveşte procedura, aceasta este efectuată fără ca pacienta să simtă vreo durere, realizându-se în maximum o oră.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.