Sfatul medicului
169 accesări 08 Februarie 2019 0 comentarii

Limitaţi consumul de zahăr!

Cu toţii ştim că excesul de zahăr nu este benefic pentru organism. De cele mai multe ori excesul îndelungat ne determină organismul să reacţioneze şi să ne trimită nişte semne pe care ar trebui să le cunoaştem şi să le acordăm atenţie. Iată câteva semne care pot fi cauzate de excesul de zahăr. În primul rând, a precizat dr. Laura Băncilă, medic de familie, oboseala acută reprezintă cel mai important semnal că aţi început să consumaţi prea mult zahăr.

Se pare că această stare de oboseală nu trece nici după o noapte de somn odihnitor. De aceea, dacă vreţi să vă îmbunătăţiţi starea încercaţi să limitaţi consumul de dulciuri, alimente procesate care ascund diverse forme de zahăr în ele, sucuri carbogazoase sau produse de patiserie.

Apoi, dacă simţiţi nevoia, mai mereu, să măncaţi dulce, ar trebui să vă întrebaţi dacă nu cumva aveţi o uşoară dependenţă de zahăr. De asemenea, dacă vă îmbolnăviţi mult mai des este foarte posibil să fie de vină cantitatea de zahăr pe care o consumaţi zilnic, întrucât consumul exagerat de zahăr slăbeşte sistemul imunitar şi vă face vulnerabili în faţa viruşilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.