Sfatul medicului
169 accesări 27 Mai 2019 0 comentarii

Lipsa de la sala de fitness poate fi compensată

Ocupați cu sarcinile zi cu zi, mersul la sala de fitness nu este o prioritate. Nimic nu poate înlocui beneficiile unui antrenament bun asupra sănătății. Cu toate acestea, dacă lipsiți de câteva ori, nu înseamnă că trebuie să renunțați cu totul la grija pentru condiția fizică. În cazul în care nu puteți ajunge la sala de fitness, există lucruri simple pe care le puteți face pentru a fi sigur că aveți grijă de dumneavoastră pe parcursul zilei.

În primul rând, beți cel puțin o cană de ceai verde, căci acesta este cunoscut pentru reducerea șanselor de apariție a cancerului, a bolii Alzheimer şi a diabetului de tip 2. Conform medlife.ro, consumul regulat de ceai verde joacă un rol important în reducerea șanselor de apariție a bolilor cardiovasculare.

Mersul pe joc înlocuiește mersul la sală, fiind nesolicitant şi facil de inclus în programul zilnic. Acesta stimulează inima, plămânii, mușchii şi creierul. Studiile arată că şi un mers foarte ușor vă poate prelungi viața, păstrându-vă mobilitatea şi arzând calorii. Planificați-vă pentru început 10-15 minute de mers zilnic şi măriți durata până la 30 de minute. Balansați-vă mâinile şi mergeți suficient de repede ca să transpirați ușor. Purtați întotdeauna pantofi solizi şi confortabili şi folosiți la pășit tot piciorul, așezând-ul mai întâi cu călcâiul şi apoi lăsându-vă toată greutatea să cadă de-a lungul tălpii până la vârf.

Realizați o listă cu lucrurile pe care le aveți de făcut, căci în acest mod nu vă veți mai simți vinovat că nu ați reușit să ajungeți la sala de fitness, dacă vă simțiți bine în legătură cu alte aspecte ale vieții dumneavoastră. Realizarea unei liste cu lucrurile pe care le aveți de făcut vă va calma. Stabiliţi priorități pe listă în funcție de importanță şi începeți ziua prin bifarea sarcinilor care nu vă sunt foarte dragi. Acest lucru vă va ţine concentrat şi va reduce anxietatea.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.