Sursa foto Live Science

Sursa foto Live Science
Sursa foto Live Science
Sfatul medicului
231 accesări 02 Octombrie 2020 0 comentarii

Lipsa somnului ne influenţează comportamentul

Rutina de zi cu zi ne omoară. Ce-i mai rău este că, de foarte multe ori, aceasta nu ne lasă timp să ne odihnim suficient. Din păcate, dacă nu ne odihnim suficient, putem experimenta următoarele simptome: dispoziţie proastă, capacitate mai mică de a face faţă frustrării, lipsă de concentrare, nelinişte şi stare de iritabilitate. În afară de aceste manifestări, pot apărea probleme de memorie şi multe altele.

Potrivit dr. Sanda Iacob, pe lângă aceste consecinţe, anumite studii evidenţiază faptul că există o relaţie clară între numărul orelor de somn sau odihnă şi calitatea vieţii. Fără îndoială, ştiţi deja toate aceste lucruri, nu mai este nevoie să vi le spunem.

Totuşi, uneori, rutina de lucru sau de studiu nu vă lasă suficiente ore în zi pentru a vă odihni în mod optim. Ce puteţi face pentru a schimba acest lucru? Cercetările efectuate pe acest subiect indică faptul că, atunci când experimentăm oboseala mintală, putem avea sentimente de eşec, lipsă de speranţă şi neputinţă, precum şi stimă de sine scăzută, nelinişte şi incapacitatea de concentrare. În ceea ce priveşte oboseala fizică, aceasta poate duce la dureri de cap şi tulburări osteoarticulare, precum şi la tulburări de somn.

Desigur, acest lucru influenţează comportamentul, deoarece persoana obosită poate alege să consume cafea sau alte stimulente în exces. În plus, oboseala poate duce la performanţe slabe la nivel personal şi profesional. De asemenea, ar putea provoca conflicte în sfera interpersonală, fie în mediul familial, fie în cel de lucru.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.