Sursa foto Decadoo

Sursa foto Decadoo
29 Septembrie 2020
367 accesări
0 comentarii

Mișcarea, exercițiile fizice și în general activitățile în aer liber îmbunătățesc starea de sănătate. Specialiștii atrag atenția că, realizată în mod regulat și constant, activitatea fizică îmbunătățește funcțiile musculare și cardio-respiratorii, sănătatea osoasă, reduce riscul de hipertensiune arterială, de boli coronariene, de accident vascular cerebral, de diabet zaharat, diverse tipuri de cancer, depresia etc. Dar, la nivel global, unul din patru adulți nu este suficient de activ. „Persoanele care sunt insuficient active fizic au un risc crescut de 20% până la 30% de deces în comparație cu persoanele care sunt suficient de active”, atrag atenția specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, în cadrul unei campanii de conștientizare a populației cu privire la importanța mișcării fizice.

„În România se observă o tendință continuă de creștere a procentului persoanelor care declară că nu practică niciodată sport sau activități fizice, de la 49% în 2010, la 60% în 2014 și 63% în 2018. Creșterea activității fizice implică întreaga societate, precum și o abordare culturală și, prin urmare, necesită un efort colectiv în diferite sectoare și discipline.

Pandemia COVID-19 înseamnă creșterea sedentarismului, de aceea este foarte important ca oamenii de toate vârstele să fie cât mai activi”, au mai subliniat reprezentanții DSP Constanța.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN