Sfatul medicului
22635 accesări 03 Decembrie 2019 16 comentarii

Mămăliga are un efect pozitiv asupra inimii

Vă place mămăliga? Nutriționiștii susțin că aceasta este bogată în minerale, vitamine și nutrienți de care corpul are nevoie pentru a funcționa normal. Totodată, aceasta conține o mulțime de grăsimi sănătoase, care ajută la buna funcționare a intestinelor. „Pentru că ajută şi la îmbunătăţirea digestiei, mămăliga este indicată şi în curele de slăbit.

Porumbul este, practic, principalul motiv pentru care mămăliga este considerată a fi atât de sănătoasă. La fel ca și orezul și grâul, porumbul oferă corpului energia necesară. Aceasta este bogată în nutrienți, cum ar fi folații, vitamina B6, vitamina C și vitamina E. Pe lângă toate acestea, porumbul asigură o concentrație mai ridicată de fosfor, magneziu, zinc, potasiu, cupru, seleniu și mangan. În concluzie, având în vedere că mămăliga nu are prea multe calorii, este recomandată în diete, pentru bebeluși și copiii mici”, a subliniat Dorina Neacşu, nutriţionist.

În plus, a precizat ea, mămăliga prezintă un efect anti-oxidant asupra corpului și reduce nivelul de colesterol rău, datorită conținutului de grăsimi sănătoase, fibre și carbohidrați. Totodată, consumul de mămăligă are un efect pozitiv și asupra inimii și circulației sângelui.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.