11 Decembrie 2020
1013 accesări
0 comentarii

Nu există gospodină care să nu folosească în bucătărie mălai. Puțini știu, însă, că acest aliment are efecte extrem de benefice asupra organismului uman. Specialiștii au dovedit că în boabele de porumb se găsesc niște substanțe derivate ale acizilor arahidic și palmitic, foarte importante pentru sănătatea organismului, deoarece se absorb în intestin cu mare ușurință.

Practic, odată ajunși în sânge, se transformă în hidroxiacizi care vor purifica sângele de unele substanțe toxice. Potrivit experților în nutriție, efectul detoxifiant al substanțelor din porumb ușurează efortul ficatului de neutralizare a substanțelor toxice, diminuând riscul la insuficiențe și ciroze hepatice. Mai mult decât atât, endocrinologii apreciază că dacă veți consuma în fiecare zi mămăligă, se va diminua cu circa 60% riscul de boli psihice, generate de disfuncții tiroidiene. Pe de altă parte, experții spun că mămăliga reglează concentrația de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Mălaiul poate diminua colesterolul din sânge, scăzând astfel riscul de ateroscleroză și, implicit, de infarct.

De asemenea, gastrita hiperacidă și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă, în loc de pâine. De asemenea, mălaiul are un efect de reducere a acidității, dar și o acțiune ușor calmantă, sedativă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU