Sursa foto: The Daily Mail

Sursa foto: The Daily Mail
Sursa foto: The Daily Mail
Alimentație
176 accesări 25 Februarie 2020 0 comentarii

Mâncărurile care abundă în ulei sunt dăunătoare organismului

Peste o săptămână începe postul mare al Paștelui, iar până pe 19 aprilie, foarte mulți credincioși postesc. Ei trebuie să știe, însă, că uleiul poate fi foarte dăunător pentru organism, mai ales dacă îl consumăm din abundență, așa cum se întâmplă în timpul postului. Specialiștii spun că și consumul de nuci și migdale trebuie să fie limitat în această perioadă, pentru că acestea conțin 40% ulei.

Camelia Faur, nutriționist a declarat că uleiul în post ar trebui să consumat la fel de rar ca și peștele, doar că, de cele mai multe ori, acesta este utilizat aproape zilnic și la toate mâncărurile, ceea ce nu este deloc sănătos. La polul opus, există persoane care au înlocuit uleiul clasic cu cel vegetal, dar îl folosesc în cantități mult mai mari.

„Este adevărat că, în momentul în care eliminăm uleiul din meniul zilnic, nu mai mâncăm nici zacuscă, salată de vinete, cartofi prăjiți, șnițel de soia, dar și produse de patiserie, pentru că margarina tot ulei este. La final, ne dăm seama că după ce le eliminăm pe toate acestea, rămân mâncărurile fără ulei, cum ar fi ciorbele de legume, cartofii fierți, pâinea, mămăliga. Desigur, la acestea se adaugă fasolea, mazărea, lintea, soia. Practic, abia în acest moment se poate spune că postul este într-adevăr benefic pentru organism”, a explicat specialistul.

În concluzie, decât să ținem post și să mâncăm pe săturate alimente bogate în ulei, mai bine nu ținem deloc. De ce? Pentru că postul nu este benefic pentru organism decât atunci când presupune mâncare puțină și dietetică, adică fără grăsime.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.