Nutriţie
706 accesări 24 Aprilie 2019 0 comentarii

Mâncaţi banane! Vă vor menţine mereu în formă

Poate nu ştiaţi, dar bananele sunt extrem de benefice pentru organism. Nutriţioniştii susţin că acestea ar fi chiar mai sănătoase decât merele şi perele, având de două ori mai mulţi carbohidraţi, de trei ori mai mult fosfor, de patru ori mai multe proteine şi de cinci ori mai multă vitamina A sau fier.

De asemenea, acestea fructe sunt indicate în tratamentul multor afecţiuni. Spre exemplu, bananele sunt cunoscute pentru proprietăţile pe care le au pentru vindecare ulcerului, anemiei, hipertensiunii arteriale, arsurilor, depresiei şi, în unele cazuri, chiar a anxietăţii. Totodată, acestea vă pot scuti de sindromul premenstrual, de mahmureală şi vă ajută să vă concentraţi mai bine la ceea ce aveţi de făcut.

Aşa că, dacă vă aflaţi printre persoanele care nu au un stil de viaţă tocmai sănătos şi o dietă zilnică bine pusă la punct, o banană de două ori pe zi este gustarea ideală, pe care trebuie să o aveţi tot timpul la dumneavoastră.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.