Nutriţie
243 accesări 23 Mai 2019 0 comentarii

Mâncați ceapă! Vă susține sănătatea creierului și a inimii

Poate nu știați, dar ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Pe lângă toate aceste beneficii, spun specialiștii, ceapa ne poate ajuta și în problemele legate de păr.

Astfel, sucul de ceapă poate fi folosit pentru a trata căderea părului, dar şi pentru a stimula creşterea acestuia atunci când este aplicat pe scalp. Potrivit unui studiu american s-a dovedit că sucul de ceapă are rezultate în tratarea unei afecţiuni autoimune numite alopecie areată, care se manifestă prin căderea completă a părului pe zone restrânse ale scalpului.

În cazul a 84% dintre cei care au participat la studiu şi care au aplicat suc de ceapă pe scalp de două ori pe zi, a fost observată o rată de creştere mai rapidă a părului, comparativ cu cei care nu au folosit suc de ceapă. În plus, specialiştii spun că rata de succes a fost mai mare în cazul bărbaţilor decât în cazul femeilor.

Precizăm că ceapa este bogată în sulf, un mineral esenţial pentru sănătatea părului. Aceasta îmbunătăţeşte circulaţia sanguină la nivelul scalpului, ceea ce contribuie la o mai bună oxigenare a rădăcinilor firelor de păr, dar şi un transport adecvat de substanţe nutritive la rădăcini. Totodată, ceapa are şi proprietăţi antibacteriene, fapt care ajută la tratarea posibilelor infecţii ale scalpului, care pot contribui la căderea părului. Pe de altă parte, conţine o enzimă numită catalază, care este un puternic antioxidant ce previne albirea prematură a firelor de păr.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.