11 Noiembrie 2019
6620 accesări
2 comentarii

Mâncaţi cu încredere sfeclă roşie, pentru că aceasta poate face adevărate minuni pentru sănătate. În primul rând, arată medicii, aceasta are extrem de multe substanţe benefice, precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu şi antioxidanţi.

Specialiştii spun că sfecla are o mulţime de efecte pozitive asupra organismului. Înainte de toate, ea tratează afecţiunile hepatice, care pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roşie. Astfel, sfecla roşie ajută la îmbunătăţirea metabolismului celular şi prelungeşte viaţa celulelor hepatice.

Sfecla roşie conţine o gamă largă de vitamine, minerale şi substanţe active. Printre acestea, conţine fier, dar şi acid folic, extrem de importante în producerea de globule roşii la nivelul măduvei osoase hematogene.

În cazul în care ar fi consumată pe scară largă, sfecla roşie ar putea reduce cu 10% decesele cauzate de bolile cardiovasculare, mai sunt de părere cercetătorii. Nu în ultimul rând, betacianina, cea care îi dă culoarea roşie, este un antioxidant puternic, care are proprietăţi de prevenire a cancerului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU