Foto: Lark Health

Foto: Lark Health
Foto: Lark Health
Remedii naturiste
105 accesări 29 Iulie 2020 0 comentarii

Mâncați legume și trăiți mai mult!

Vreți să trăiți cât mai mult, să vă vedeți copiii crescând, nepoții? Dacă țineți la viața voastră, începeți prin a nu mai mânca așa multe alimente procesate. Spre exemplu, prea mult zahăr, prea multă sare și prea multe grăsimi sunt asociate cu alimentele foarte procesate (pâine albă, chipsuri, mezeluri, băuturi energizante), ceea ce duce la apariția multor cazuri de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, cancer și diabet, susțin specialiștii exquis.ro.

Așadar, faceți-i o favoare organismului și încercați să mâncați mai des alimente care vă dau o longevitate mai mare: legume proaspete, pe care să le consumați ca atare sau să le gătiți acasă, fructe, semințe, cereale integrale, păsări de țară.

Dacă tot vreți să trăiți mult, faceți tot posibilul să renunțați la fumat, întrucât fumatul rămâne cea mai importantă cauză de deces, care poate fi evitată, afirmă oamenii de știință. Unele estimări sugerează chiar că fumatul vă poate fura nu mai puțin de zece ani din viață. Apoi, furia poate fi o emoție percepută ca o eliberare, mai ales în cazurile în care este justificată, dar care poate face mult rău dacă persistă.

Atunci când vă înfuriați sau când sunteți stresat, nivelurile de cortizol (hormonul stresului) cresc, cu efecte negative asupra inimii, metabolismului și sistemului imunitar. De asemenea, cortizolul ridicat a fost asociat cu o mortalitate mai mare într-o serie de studii, deci, pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă, învățați să vă controlați furia și stresul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.